donderdag 19 januari 2012

Vlaamse overheid gaat voor kleur - videoboodschappen voor allochtoon talent

Jobpunt Vlaanderen lanceerde in december 2011 een oproep bij de Vlaamse overheid om filmpjes te maken die de aantrekkelijkheid van de Vlaamse overheid als werkgever bij personen van allochtone afkomst in de kijker zetten. De filmpjes zijn laagdrempelig en worden via sociale media verspreid (Youtube, Facebook). Bezoekers van de Facebook pagina ‘Vlaamse overheid gaat voor kleur’ kunnen voor het leukste filmpje stemmen. De uiteindelijke bedoeling is om meer allochtoon talent aan te trekken bij de Vlaamse overheid.

Een diverse, kleurrijke Vlaamse overheid

Omdat niet elk talent even gemakkelijk de weg naar de vacatures van de Vlaamse overheid vindt, lanceert Jobpunt Vlaanderen een project rond sociale media om de naambekendheid en aantrekkelijkheid van de Vlaamse overheid als werkgever bij de kansengroep ‘personen van allochtone afkomst’ in de kijker te zetten.

Het opzet is simpel: werknemers van allochtone afkomst die al voor de Vlaamse overheid werken, worden opgeroepen om samen met hun collega’s een filmpje te maken waarin ze vertellen over hun werkervaring. De collega' s en de werkomgeving kunnen in beeld komen, maar dit is geen must. De deelnemers krijgen eerst uitleg over hoe ze een goed filmpje kunnen maken en gaan daarna aan de slag met een minicamera. Als de filmpjes klaar zijn, worden ze op Youtube en Facebook geplaatst en kunnen de bezoekers stemmen op het leukste filmpje.


12 inzendingen

Jobpunt Vlaanderen ontving 12 inzendingen van enthousiaste medewerkers van de Vlaamse overheid. De video' s kunnen bekeken worden op de Facebookpagina van Vlaamse overheid gaat voor kleur. De ideeën en concepten zijn van de medewerkers zelf. Ze kregen geen professionele ondersteuning bij de productie van het filmpje.

Volgende entiteiten stuurden een video in:
  • Agentschap voor Facilitair Management (3)
  • Agentschap voor Natuur en Bos
  • Vlaamse Landmaatschappij
  • departement Werk en Sociale Economie
  • ministerie van Onderwijs en Vorming
  • Landbouw en Visserij
  • Agentschap Wonen
  • departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media
  • De Lijn
  • VDAB
Dit is het filmpje van de medewerkers van de Vlaamse Landmaatschappij:
Het idee en concept zijn van Sigrid Verhaeghe; beelden en montage door Leen De Neve van de Vlaamse Landmaatschappij. Op 19 januari 2012 was dit filmpje 760 keer op Youtube bekeken.

Dit is de futuristische video door de medewerkers van het departement Werk en Sociale Economie:Op 19 januari 2012 waren dit de resultaten van de facebookpagina 'De Vlaamse overheid gaat voor kleur': 1.717 vinden dit leuk, 1.450 praten hierover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen of opmerkingen bij deze post? Laat een berichtje achter!