donderdag 10 juni 2010

Noël Slangen - Praten met reuzen

Hoe je met leiders werkt en communiceert

Reuzen zijn meedogenloos, opportunistisch en egocentrisch. Maar die 'kwaliteiten' volstaan niet. Net zoals Peter Pan kunnen reuzen ook vliegen, gaat alles schijnbaar moeiteloos en hebben ze zowat dagelijks een nieuw idee.

Of ze nu CEO of minister, man of vrouw, jong of oud zijn, een ding hebben ze gemeen: je kan alleen met hen communiceren onder hun voorwaarden. En die lijken vaak ongerijmd en zijn moeilijk te doorgronden. Hoe praat je met CEO' s, beleidsmakers en andere reuzen?

Praten met reuzen leert je hoe je plan, boodschap of project kan doordringen tot reuzen. Met talloze voorbeelden van echte reuzen, hoe je "dwergen op stelten" kan herkennen en hoe je torens kan bouwen om met reuzen op hun niveau te praten.
Noël Slangen is medeoprichter van het strategisch adviesbureau Groep C en een bekend communicatieadviseur in België. Hij werkte voor talloze beleidsmakers, topmanagers en bedrijven, maar werd vooral bekend als communicatieadviseur van verschillende eerste ministers en van de Belgische regering. Slangen is ook gastdocent aan verschillende universiteiten en publiceert geregeld boeken en bijdragen over strategie, communicatie en maatschappijtrends.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vragen of opmerkingen bij deze post? Laat een berichtje achter!