vrijdag 4 december 2009

Is het einde van televisie nabij?

The medium is the message

Televisie is een oud medium. Televisie zal blijven bestaan. The medium is the message, zei Marshall McLuhan. Elk medium heeft zijn eigen kenmerken, karakteristieken en publiek. Een nieuw medium neemt een prominente plaats in in het medialandschap, maar het oude blijft bestaan.

Verdringt internet tv-kijken?

Door het intensievere gebruik van internet komt de klassieke tv-consumptie in het gedrang. Televisie is een massamedium. Het kan op hetzelfde moment een tv-programma bij miljoenen kijkers thuis brengen. Daarin is het bijzonder efficiënt. TV kan daarentegen niet miljoenen programma' s bij 1 kijker brengen. Daar hebben we internet voor. Hoe lang zullen de betaalzenders nog individuele klanten kunnen doen betalen om programma' s op maat te bekijken, op het moment dat die kijker daar zin in heeft?

Christine Ockrent

De Belgische journaliste Christine Ockrent, al 30 jaar actief in de Franse media, zegt vandaag in De Morgen: "Ik snap de collega' s niet die klagen over de opkomst van internet. Ze hebben er niets van begrepen en zouden beter gaan tuinieren, hoewel dat ook erg ingewikkeld is." Wie kijkt nog dagelijks naar het tv-journaal? Zeker niet de jongeren, zij hebben andere kanalen.

1 opmerking:

  1. Tv scoort zeker, alleen kan het zijn dat alles via internetlijn gebeuren - via 1 decoder, dab part voor elk 1 bakje voor Internet, tv, radio, maar met ingebouwde modern zodat je geen afzonderlijke modem meer hoeft & dat bluray naast streamung/vod zal blijven bestaan, want ook via intenet wordt op termijn alles duurder, dat zullen ze verkopers dan ook wel weten, waar het grote geld mee te verdienen...

    BeantwoordenVerwijderen

Vragen of opmerkingen bij deze post? Laat een berichtje achter!